گفتارنامه: واعظ آشتیانی از فعالان اصولگرا در مصاحبهای گفته است: “اگر احیانا آقای جلیلی کاندیدا نشود، احتمالا دستگاه دیپلماسی را به او خواهند سپرد. ضمن اینکه اگر او کاندیدا شود و گزینه اصلحتری باشد نیز همین طور خواهد شد. به هرحال او در دولت احمدی نژاد در شورای عالی امنیت ملی بوده، مسائل برجام را رصد میکرده و در دولت یازدهم و دوازدهم نیز منتقد دستگاه دیپلماسی کشور بوده و دیدگاههای خودش را دارد. با این سابقه و تجربه تصور میکنم که اگر نامزد نشود یا نامزد بشود و گزینه مناسبتری وجود داشته باشد، دستگاه دیپلماسی را به او خواهند سپرد.”
واقعیت امر این است اگر سعیدجلیلی سکاندار دستگاه دیپلماسی کشور بشود، بدون شک آنچه در متن سیاستخارجی قرار خواهد گرفت، “دیپلماسی وحشت” خواهد بود.
کارنامه جلیلی در زمان مذاکرات هستهای که با انتقادات تند علیاکبر ولایتی مشاور امور بینالملل رهبر انقلاب در سال ۹۲ نیز مواجه شد، جز بردن پرونده ایران ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل و تحریمهای سنگین جهانی و ایجاد اجماع جهانی علیه جمهوری اسلامی، دستاورد دیگر داشت؟
تحریمهای آن دوران با تحریمهای زمان روحانی بسیار متفاوت است. آن تحریمها در دوران اوباما بود و تحریمهای اخیر در زمان ترامپ که دنیا از اقدامات او متحیر بود. در سالهای اخیر درست است که ترامپ تحریمهای سنگین علیه ایران وضع کرد اما هیچ اجماع جهانی علیه جمهوریاسلامی شکل نگرفت.
سپردن دستگاه دیپلماسی به سعیدجلیلی، یعنی یک عقبگرد کامل به دیپلماسی وحشت و طبیعی است که مردم از این امر در هراس باشند.