گفتارنامه: سفر عمران خان نخست وزیر پاکستان به ایران از جهات گوناگون قابل تامل است. آن گونه که رسانه های بین المللی پیش از انجام این سفر گزارش داده بودند عربستان از نخست وزیر پاکستان خواسته بود که برای کاهش تنش با ایران و همچنین پایان بحران یمن با تهران رایزنی کند. بنابراین انتظار می رود یکی از محورهای مذاکرات عمران خان در تهران همین موضوع بوده باشد.
تردیدی نیست که بحران یمن به مهم ترین چالش آل سعود تبدیل شده است. زمانی که بن سلمان با بلندپروازی اقدام به تهاجم همه جانبه به یمن و محاصره کامل این کشور نمود هرگز تصور نمی کرد که یمنی ها این چنین در برار عربستان مقاومت کرده و حتی با پهپادهای خودشان پالایشگاه ها و تاسیسات نفتی عربستان را هدف قرابر دهند. ریاض به این نتیجه رسیده که نابودی انصارالله که یکی از اهداف اصلی حمله به یمن بود غیرممکن است و حکام آل سعود چاره ای جز مصالحه با حوثی ها را ندارند.
برای رسیدن به این مصالحه ، عربستان خود را نیازمند ایران می داند. ایران از ابتدا تجاوز عربستان به یمن را به شدت محکوم و با ملت مظلوم یمن اعلام همبستگی نمود.
مقام معظم رهبری نیز در دیدار روز یکشنبه خود با عمران خان به درستی تصریح نمودند که« جمهوری اسلامی ایران از مدت ها قبل طرحی چهار مادهای برای پایان جنگ یمن داده است و اگر این جنگ به نحو درستی پایان یابد، میتواند تأثیرات مثبتی در منطقه به دنبال داشته باشد.»
تردیدی نیست که هرگونه مصالحه ای برای بحران یمن متضمن پایان تجاوزگری سعودی هاست. بنابراین اگر ریاض بخواهد انصارالله به صورت یکطرفه تسلیم شروط آل سعود شود خیالی کودکانه داشته است. عربستان ناچار به امتیازدهی است آن هم در شرایط زمانی کنونی که ابتکار عمل در دست انصارالله است. حال سوال اساسی این است که عربستان تا چه میزان حاضر به امتیازدهی خواهد بود؟
عمران خان پس از سفر به ایران عازم عربستان شد تا با مقامات سعودی نتایج گفتگوها در ایران را درمیان بگذارد. عربستان به فکر خروج آبرومندانه از بحران یمن است اما می خواهد هزینه های این کار را برای خودش به حداقل ممکن برساند.
باید منتظر نتایج مذاکرات عمران خان با مقامات سعودی ماند. یقینا حل و فصل عادلانه بحران یمن عامل مهمی در کاهش تنش های منطقه ای و به ویژه بین ایران و عربستان خواهد بود و می تواند راه را برای تهران و ریاض جهت حل سایر منازعات فیمابین هموار نماید.
گفتارنامه بررسی کرد
آیا دیپلماسی برای کاهش تنش ایران و عربستان جواب می دهد؟
لینک کوتاه :
https://goftarname.ir/?p=4582
برچسب ها
یادداشت سردبیر
پزشکیان؛ شنوایِ نظرات یا اسیرِ تناقضات؟!
یادداشت سردبیر
اظهارات بدون پشتوانه!
یادداشت سردبیر
خطرات جلیلیسم!
یادداشت سردبیر
پزشکیان؛ شنوایِ نظرات یا اسیرِ تناقضات؟!
سوال اساسی این است که شخص پزشکیان دارای چه دیدگاه جامعی است که مسائل را به متخصصان متعلق به تفکر خود ارجاع دهد؟ نمیتوان به متخصصان با دیدگاههای مغایر رجوع کرد، چرا که تمام انرژی و پتانسیل دولت مصروف منازعات تخصصی خواهد شد.
یادداشت سردبیر
اظهارات بدون پشتوانه!
اگر منظور راکعی عدم برخورد با زنان به دلیل حجاب باشد، برای تحقق این وعدهها، نیاز به بازنگری و تغییر در قوانین موجود است. بدون چنین تغییراتی، هرگونه وعده مبنی بر جلوگیری از اعمال محدودیت، بیشتر به یک شعار کلیشهای شبیه خواهد بود تا یک برنامه عملی.
یادداشت سردبیر
خطرات جلیلیسم!
این مکتب، حال پس از درگذشت سید ابراهیم رئیسی، با عنوانِ تداوم دولت فعلی به دنبال نشاندن گزینه نابِ خود که نه صالح مقبول، بلکه اصلحِ زمان مینامندش، بر کرسی ریاست جمهوری میباشند. یک دولتِ خالص از عصاره بنیادگرایی با ریاست سعید جلیلی!
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.