عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: دولت نباید موضوع تنظیم بازار را به عنوان رفع تکلیف بداند بلکه باید با تصمیمات و سیاست های مناسب، رفاه و معیشت مناسبی را برای جامعه فراهم کند. به گزارش گفتارنامه، محمد خوشچهره در گفتوگو با فارس، با اشاره به دستور مقام معظم رهبری به هیأت دولت در خصوص […]
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: دولت نباید موضوع تنظیم بازار را به عنوان رفع تکلیف بداند بلکه باید با تصمیمات و سیاست های مناسب، رفاه و معیشت مناسبی را برای جامعه فراهم کند.
به گزارش گفتارنامه، محمد خوشچهره در گفتوگو با فارس، با اشاره به دستور مقام معظم رهبری به هیأت دولت در خصوص تنظیم بازار، اظهار داشت: دولت چه به موضوع تنظیم بازار را باور داشته باشد یا نداشته باشد، طرح موضوع می کند و البته تجربه دولت ها نشان داده است، در بسیاری از موارد کاری نمی کنند.
وی ادامه داد: نزدیک به چهارده سال است که مقام معظم رهبری در خصوص نامگذاری سال های مختلف بنام های اقتصاد و با تأکید بر تولید، عناوین مختلفی را انتخاب می کنند اما در این سال ها هیچ یک از دولت ها موضع نگرفتند و برنامه ای برای آن نداشتند و حتی برخی از آنها به صورت تشریفاتی و سوری تعیین موضوع کردند اما در عمل در سیاست های شان موارد ضدمنویات مقام معظم رهبری را شاهد بودیم.
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری، تصریح کرد: مقام معظم رهبری به عنوان استراتژیست نظام، اولویت ها و جهت گیری ها را هرساله با نامگذاری سال تعیین می کردند. همچنین در محیط دانشگاهی با بسیاری از اساتید صحبت می کردم آنها در نامگذاری ها نگران این موضوع بودند که برنامه ها به گونه ای باشد که ضد سال باشد؛ چراکه ۵۰ درصد در حرف و ۵۰ درصد در اجراست.
وی با اشاره به برخورد تشریفاتی دولت در خصوص تأکید مقام معظم رهبری در خصوص تنظیم بازار، اظهار داشت: دولت باید باور کند که اشتباهاتی را در حوزه اقتصاد انجام داده است و باید در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و پرداختن به امور معیشتی مردم تلاش کند. درواقع دولت باید مانع از لجام گسیختگی قیمت ها و تورم شود.
خوش چهره اظهار داشت: صرف اینکه دولت طرح موضوع می کند نه تنها کافی نیست، بلکه حتی خوشحال کننده هم نیست؛ چراکه بیشتر شبیه یک کار تشریفاتی می ماند. دولت باید این موضوع را باور داشته باشد و به نوعی غیرت ملی و مذهبی پشت این تشریفات باشد تا شاهد تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تنظیم بازار باشیم.
وی بیان کرد: دولت نباید موضوع تنظیم بازار را به عنوان رفع تکلیف بداند بلکه باید با تصمیمات و سیاست های مناسب، رفاه و معیشت مناسبی را برای جامعه فراهم کند.
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امیدواریم دولت در وظایفش هوشیار و موفق باشد و این گرفتاری مردم که به خاطر سیاست های نامناسب، تصمیمات غلط و ضعف نظارت و کنترل جدی مجلس و مجالس مختلف ایجاد شده است، به زودی حل و فصل شود. البته قوه قضاییه طی این چندسال اخیر برخوردهای پیشگیری هایی داشته است که این اواخر شاهد اقدامات جدی تری هستیم.
خوش چهره با اشاره به وضعیت نخبگان جامعه گفت: برای تحقق تنظیم بازار می توان از نخبگان جامعه بهره مند شد و البته در کنار این موضوع حضور متخصصان دلسوز جامعه و پاسخگو بودن دولتمردان و نمایندگان مجلس هم می تواند تأثیر جدی داشته باشد. این مجموعه می تواند به حل بسیاری از اختلالات و نابه سامانی هایی این دو سال اخیر زندگی مردم کمک کند.
وی ادامه داد: در این دو سال اخیر بخش زیادی از مردم بدون اینکه بخواهند فقیر شده اند. این امر ناشی از سیاست های ناپخته، تصمیمات ناقص مسئولان و شیطنت های دنیای سلطه است.
این استاد اقتصاد با اشاره به این موضوع که توجه به معیشت مردم فراتر از تأکید مقام معظم رهبری است، گفت: این موضوع مردم جزو وظایف شناخته شده دولت هاست. در دنیا و نظام های مختلف سیاسی شاهد هستیم که حداقل معیار و شاخص کارآمدی هر دولت ضمن اینکه در راستای تحقق اهداف مربوط به منافع ملی کار می کنند، مهم ترین حوزه منافع ملی، ارتقای سطح رفاه و بهبود سطح زندگی مردم است.
خوش چهره اظهار داشت: تأمین معیشت زندگی افراد و تنظیم بازار وظیفه ذاتی دولت بوده و تأکید مقام معظم رهبری پشت این موضوع است. اگر دولتمردان نمی توانندرفاه و سطح زندگی مردم را بهبود ببخشند، حداقل تلاش کنند تا این سطح از زندگی مردم حفظ شود و رو به پایین نرود.