گفتارنامه: اظهارات مکرون رئیس جمهور فرانسه در پایان اجلاس گروه هفت مبنی بر آماده شدن شرایط دیدار روحانی و ترامپ بازتاب وسیعی در رسانه های داخلی و خارجی داشته است.
مکرون که در نشست خبری با همتای آمریکایی اش سخن می گفت تصریح کرد: « مذاکرات برای فراهم کردن مقدمات ملاقات آقای ترامپ با حسن روحانی در جریان است و من امیدوارم در هفتههای آینده، بر اساس این گفتگوها بتوانیم شاهد دیدار روحانی و ترامپ باشیم.»
فرانسه که در زمان انعقاد توافق برجام نقش پلیس بد را ایفا کرد و سخت گیری هایش حتی از مقامات آمریکایی نیز بیشتر بود اکنون ابتکار عمل تازه ای را برای ایجاد نوعی مصالحه میان تهران و واشنگتن شروع کرده است.
گفتگوهای متعدد تلفنی مکرون با روحانی در سه ماه گذشته، سفر فرستاده ویژه مکرون به تهران، سفر عراقچی به عنوان فرستاده ویژه روحانی به پاریس و در نهایت دو سفر ظریف به فرانسه آن هم در فاصله سه روز نشان می دهد فرانسه و ایران هر دو می خواهند دیپلماسی خود را بر سر ادامه اجرای برجام و وادار کردن آمریکایی ها به عدول از مواضعشان ادامه دهند.
اهمیت موضوع آنگاه بیشتر مشخص می شود که ظریف پس از بازگشت از پاریس بلافاصله و به صورت ناگهانی و البته به دعوت فرانسوی ها در حاشیه اجلاس گروه هفت با مکرون و همتای فرانسوی اش دیدار کرد.
اینکه آیا وعده مکرون برای دیدار روحانی و ترامپ که احتمالا در حاشیه اجلاس مجمع عمومی انجام می شود محقق خواهد شد یا نه هنوز مشخص نیست.
بیش از یک سال است که ترامپ از برجام خارج شده و سخت ترین تحریم ها را علیه کشورمان اعمال کرده است. او برجام را توافقی وحشتناک خوانده و خواستار توافقی جدید با ایران است؛ توافقی که محدودیت در برنامه موشکی ایران نیز جزئی از آن است.
این همان مطلبی است که ترامپ در نشست خبری خود با مکرون به آن اشاره کرد.
وی گفت : «به دنبال تغییر رژیم در ایران نیستیم بلکه به دنبال دستیابی به تضمینی هستیم که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نکند و موشکهای بالستیک نداشته باشد و توافق طولانی مدتتری با ایران داشته باشیم.»
روشن است که بسیاری در ایران به نتیجه دیدار احتمالی روحانی و ترامپ نگاه بدبینانه ای دارند.
آن ها معتقدند دیدار روحانی با ترامپ هیچ منفعتی برای ما نخواهد داشت و تنها ترامپ از آن نفع خواهد برد زیرا می تواند ادعا کند پس از خروج از برجام و به واسطه تحریم های شدید علیه ایران، مقامات ایرانی به دنبال مصالحه با آمریکا بوده و به خواسته ترامپ برای یک توافق جدید تن خواهند داد.
اما در این میان یک نکته مهم را نباید نادیده گرفت صرف نظر از اینکه نوع رفتار آمریکایی ها پس از دیدار روحانی و ترامپ چه خواهد بود، دولت روحانی اگر به این نتیجه برسد که انجام این دیدار ضروری است باید یک اجماع سازی داخلی در میان نهادهای استراتژیک نظام انجام دهد. در غیر این صورت حتی اگر این دیدار انجام شود نه تنها دولت به نتیجه مطلوب خود نمی رسد بلکه آمریکایی ها نیز همتایان ایرانی خود در مذاکره را جدی نخواهند گرفت.
گفتارنامه بررسی کرد
ملاحظات درباره دیدار احتمالی روحانی و ترامپ
دولت روحانی اگر به این نتیجه برسد که انجام این دیدار ضروری است باید یک اجماع سازی داخلی در میان نهادهای استراتژیک نظام انجام دهد.
لینک کوتاه :
https://goftarname.ir/?p=4141
برچسب ها
یادداشت سردبیر
پزشکیان؛ شنوایِ نظرات یا اسیرِ تناقضات؟!
یادداشت سردبیر
اظهارات بدون پشتوانه!
یادداشت سردبیر
خطرات جلیلیسم!
یادداشت سردبیر
پزشکیان؛ شنوایِ نظرات یا اسیرِ تناقضات؟!
سوال اساسی این است که شخص پزشکیان دارای چه دیدگاه جامعی است که مسائل را به متخصصان متعلق به تفکر خود ارجاع دهد؟ نمیتوان به متخصصان با دیدگاههای مغایر رجوع کرد، چرا که تمام انرژی و پتانسیل دولت مصروف منازعات تخصصی خواهد شد.
یادداشت سردبیر
اظهارات بدون پشتوانه!
اگر منظور راکعی عدم برخورد با زنان به دلیل حجاب باشد، برای تحقق این وعدهها، نیاز به بازنگری و تغییر در قوانین موجود است. بدون چنین تغییراتی، هرگونه وعده مبنی بر جلوگیری از اعمال محدودیت، بیشتر به یک شعار کلیشهای شبیه خواهد بود تا یک برنامه عملی.
یادداشت سردبیر
خطرات جلیلیسم!
این مکتب، حال پس از درگذشت سید ابراهیم رئیسی، با عنوانِ تداوم دولت فعلی به دنبال نشاندن گزینه نابِ خود که نه صالح مقبول، بلکه اصلحِ زمان مینامندش، بر کرسی ریاست جمهوری میباشند. یک دولتِ خالص از عصاره بنیادگرایی با ریاست سعید جلیلی!
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.