۷۰ سال از نخستین باری که شبکه فاضلاب در آبادان راه اندازی شد، می گذرد و احیا نشدن کامل این شبکه در طول سال ها، از آن بیماری با پای لنگ برجای گذاشته که مردم را عاصی کرده است. به گزارش گفتارنامه به نقل از مهر مشکل سرریز شدن آب فاضلاب در کوچه ها و […]
۷۰ سال از نخستین باری که شبکه فاضلاب در آبادان راه اندازی شد، می گذرد و احیا نشدن کامل این شبکه در طول سال ها، از آن بیماری با پای لنگ برجای گذاشته که مردم را عاصی کرده است.
به گزارش گفتارنامه به نقل از مهر مشکل سرریز شدن آب فاضلاب در کوچه ها و خیابان های آبادان یکی از مشکلات حاد این شهر است که اقدامات کوچک و گذرای مسئولانی که طی سال ها بر کرسی مدیریت آب و فاضلاب آبادان تکیه زدند و در انجام این اقدامات از همراهی مسئولان وزارت نیرو و استان خوزستان نیز بهره بردند، نتوانست گره کور این شبکه پیر و فرسوده را بگشاید.
فاضلاب هایی که سال ها راهشان را از دل زمین و از درون شبکه فاضلاب به سطح کوچه و خیابان ها پیدا کرده اند و همچنان بی پروا به پیش می روند و هم شهر را بد منظره و زشت کرده اند و هم امکان تردد را از مردم به دلیل انتشار بوی نامطبوعشان گرفته اند و کسی هم جلودارشان نیست.
از عمده مشکلات شهر پنج هزار و ۵۰۰ هکتاری آبادان در ارائه خدمت به شهروندان، فاضلاب شهری در مناطق حاشیه ای است که به دلیل طراحی و اجرایی نشدن سامانه فاضلاب به طور کامل، ارائه خدمات شهری دیگر از جمله آسفالت، جدول گذاری، فضای سبز و حتی پروژه های گازرسانی شهر را با مشکل روبه رو کرده است.
هم اکنون محله های بزرگی همچون محله لاله، کوی بهار، شطیط، علوانیه، سلج غربی و شرقی، ذوالفقاری، کوی ملت، امیری و نواحی حاشیه شهر آبادان، با مشکلات عدیده ای در زمینه فاضلاب مواجه هستند که باید برای رفعشان تدبیر و برنامه ریزی درستی انجام شود.
با توجه به افزایش ساخت و سازها و رشد جمعیت در شهرستان آبادان، پایین بودن آب های سطحی و نبود سامانه فاضلاب شهری، سلامت مردم این شهر را در معرض تهدید قرار داده و زندگی شهروندان را با مشکلات زیادی روبه رو کرده است.
به گفته کارشناسان سلامت محیط، وجود آب های راکد و سرریز شدن فاضلاب در کوچه و خیابان ها باعث افزایش احتمال انتقال بیماری واگیردار می شود.
یکی از ساکنان کوی کارگر آبادان می گوید: سامانه دفع فاضلاب منطقه ما به صورت استاندارد طراحی نشده و همیشه آب فاضلاب در اطراف منازل مسکونی سرریز می شود.
علی شمس که محل کسب و کارش نیز در این محله است، ادامه می دهد: بسیاری از مشتری ها وقتی با فاضلاب سرریز شده در کوچه روبرو می شوند ترجیح می دهند برای خرید به جای دیگری بروند و این مسئله بر روی کسب و کار ما نیز اثر منفی گذاشته است.
یکی از ساکنان خیابان امیری نیز عنوان می کند: چندین سال است که با مشکل حاد آبگرفتگی معابر در منطقه امیری که از مناطق مرکزی شهر است دست و پنجه نرم می کنیم.
۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حل مشکل فاضلاب آبادان نیاز است
خلیلی نیا امسال را سال شکوفایی پروژه ها در حوزه آب و فاضلاب نام برد و خاطر نشان کرد: با مشارکت سازمان منطقه آزاد اروند و وزارت نیرو مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان پروژه در بخش آب و فاضلاب(۱۵۰ میلیارد تومان وزارت نیرو و ۵۰ میلیارد تومان منطقه آزاد اروند) در شهرهای آبادان، اروندکنار و چوئبده را آغاز کردیم، از سال ۹۰ پروژه های آب و فاضلاب به دلیل نبود اعتبارات مناسب و کافی تعطیل شده بودند اما امسال حرکت خوبی آغاز و اکنون برخی از پروژه ها تمام، برخی ها در دست انجام و برخی دیگر در مرحله انجام مناقصه اند.
مدیر امور آبفا آبادان با تاکید بر اینکه مشکل فاضلاب آبادان با این ارقام حل نمی شود و نیاز به نگاه ویژه مسئولان در رده ملی داریم، گفت: برای رفع جدی مشکل فاضلاب شهر آبادان نیاز به یک هزار میلیارد تومان اعتبار داریم، اگر چه در یکی دو سال اخیر ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار در بخش فاضلاب به ویژه در مناطق کم برخوردار و دارای مشکل فراوان هزینه شد اما به هیچ وجه جوابگوی رفع مشکل به صورت اساسی نیست.
وی با بیان اینکه در منطقه شهرک دریا و از بهار ۸۰ تا انتهای فیه فاقد شبکه فاضلاب هستیم، یادآور شد: دو پروژه احداث شبکه فاضلاب در این منطقه با هزینه کرد ۳۲ میلیارد تومان به انجام می رسد که البته باید منطقه کوی کارگر شرقی را نیز به این پروژه ها برای نوسازی شبکه فاضلاب اضافه کنیم، پروژه های احداث شبکه فاضلاب در منطقه علوانیه و شطیط نیز در مرحله برگزاری مناقصه و تعیین پیمانکار است.