رونق تولید با بخشی نگری محقق نمی شود/ توسعه معادن منافاتی با الزامات زیست محیطی ندارد
رونق تولید با بخشی نگری محقق نمی شود/ توسعه معادن منافاتی با الزامات زیست محیطی ندارد

وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مازندران در چالوس گفت: برای تحقق اهداف رونق تولید باید از مواضع بخشی عبور کنیم و اصل را در اقدام و کار جهادی بنا کنیم. به گزارش گفتارنامه به نقل از شاتا، رضا رحمانی با بیان این مطلب افزود: مسائل مربوط […]

وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مازندران در چالوس گفت: برای تحقق اهداف رونق تولید باید از مواضع بخشی عبور کنیم و اصل را در اقدام و کار جهادی بنا کنیم.

به گزارش گفتارنامه به نقل از شاتا، رضا رحمانی با بیان این مطلب افزود: مسائل مربوط به تولید را در دو بخش ملی و استانی به جد دنبال می کنیم و حتی در مواردی با موضوعات و مشکلات منطقه ای مواجه هستیم که با تعامل و همکاری مسئولان مرتبط درصدد حل آن ها برآمدیم.

وی افزود: خوشبختانه در سایه همراهی و همکاری مسئولان مازندران، مشکلات موجود در حوزه تولید این استان به حداقل ممکن رسیده است و جای تقدیر و تشکر دارد.

رحمانی با اشاره به بازدید انجام گرفته از برخی معادن و واحد های صنعتی شهرستان های چالوس، نوشهر و مرزن آباد و بخش های تابعه گفت: مواردی مطرح شد که جهت تسهیل در امور پیگیری های لازم با جدیت انجام خواهد شد.

توسعه معادن منافاتی با الزامات زیست محیطی ندارد

وزیر صمت در خصوص موارد طرح شده در حوزه معادن منطقه، تصریح کرد: بدون تردید فعالیت معادن و استخراج مواد معدنی، هیچ منافاتی با رعایت مبانی و الزامات زیست محیطی و همچنین مسائل مربوط به منابع طبیعی ندارد.

وی ادامه داد: درکشورهایی دارای مناطق مشابه مازندران، توسعه معادن با جدیت در حال پیگیری است و برخی الزامات قانونی مانع افزایش بهره برداری از منابع معدنی نیست.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: با توجه به توسعه فناوری ها و علوم مرتبط، امروز مانعی برای گسترش معادن و صنایع در سطح دنیا وجود ندارد.

رحمانی بیان کرد: صنعت خود مبنای توسعه علمی و فناوری نیز هست و هم اکنون خود صنعت گران با ارائه راهکار های نوین، در ده ها شهر کشور و طی توافق انجام گرفته با آبفا ساخت تصفیه خانه های صنعتی در دستور کار است که توان تصفیه پسماند را در حد آب شرب نیز دارند.

وزیر صمت اعلام کرد: بزودی شاهد افتتاح واحد تولید اسید مس در سرچشمه با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰۰ ها میلیارد تومان خواهیم بود که نشان می دهد بخش صنعت و معدن خود در رعایت الزامات زیست محیطی حساسیت بیشتری به خرج می دهد و در این مهم پیشروی سایر بخش های کشور است.

همچنان که مسائل زیست محیطی دارای اهمیت است، رونق تولید هم یک وظیفه ملی است

رحمانی یادآور شد: همانگونه که رعایت مسائل زیست محیطی اهمیت دارد و وظیفه همگان است، رونق تولید هم یک وظیفه ملی و برای کشور دارای اهمیت فراوانی است و توسعه و حفظ آن باید از طرف همه مردم و دستگاه ها جدی گرفته شود.

وی افزود:برای توسعه معادن استان مازندران اقدامات بسیار خوبی انجام گرفته و مطالعات گسترده ای داشتیم که برای آینده استان اهمیت بالایی دارد و مطمئناً با الزاماتی که خود مسئول اجرای آنها هستیم در موضوعات زیست محیطی هم به مشکل نخواهیم خورد.

نمی توانیم توسعه معادن را متوقف کنیم

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ما نمی توانیم توسعه معادن را متوقف کنیم و شرایط را برای برداشت های غیر قانونی مهیا کنیم، درخواست ما از خود مسئولان استانی است که در خصوص رعایت مبانی زیست محیطی پیشقدم شوند و با فرآهم کردن شرایط قانونی و حفظ الزامات، امکان بهره برداری و توسعه معادن را بیش از پیش فرآهم کنند.

رحمانی ادامه داد: استان‌ مازندران ظرفیت های لازم برای رفع مشکلات حوزه معادن و حتی صنایع را در خود دارد و خوشبختانه شخص استاندار نیز در این مسائل پای کار است، بهتر است موارد پیش از ارجاع به مرکز در سطح استان و نگاهی همراه تر از سوی دستگاه های متولی رفع و رجوع شوند.

برای تحقق اهداف رونق تولید بخشی نگری باید متوقف شود

وزیر در خصوص مسائل بانکی مطرح شده خاطر نشان کرد: برای تحقق منویات رهبری و در راستای دستیابی به اهداف رونق تولید، ضروری است هیچ دستگاهی روی موضع بخشی خود پافشاری نکند و منافع جمعی مردم و کشور را لحاظ کند.

برای کار جهادی باید همه ظرفیت ها فعال شوند

رحمانی تاکید کرد: اگر واقعا دنبال یک کار جهادی برای توسعه صنعت کشور هستیم، باید هر بخش از تمام توان و ظرفیت های خود بهره گیرد و هر مسئولی برای رفع مشکلی که گرهش دست اوست پیشگام باشد.

وی با اشاره به بازدید به عمل آمده از واحد نساجی در شهرستان مرزن آباد، گفت: مسئول واحد به موضوع تامین سرمایه در گردش خود اشاره داشت که در صورت وصول، مقدمات اشتغالزایی بالغ بر ۶۰۰ نفر را فرآهم می آورد؛ مواردی از این دست می طلبد خود سرپرستی بانک عامل طرف قرارداد، خود پیشرو باشد و برای حل مشکل آستین همت را بالا بزند، در صورت انجام این کار است می توان تعبیر کار جهادی را به کار برد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد بازدید خود از یک واحد تولید دارو در شهرستان چالوس، اظهار داشت: شاهدیم که در این واحد افراد نخبه دانشگاهی با سرمایه‌گذاری شخصی تولیدات بسیار با اهمیتی را وارد بازار مصرف می کنند ولی متاسفانه در حوزه مسائل بانکی با تنگناهایی مواجه هستند که با کمی همراهی نه تنها زمینه خودکفایی کشور در محصولات تولیدی مربوطه ایجاد می شود بلکه فرصت های شغلی و صادراتی خوبی را نیز به وجود می آورد.

رحمانی ادامه داد: انتظار داریم بانک ها در تامین تسهیلات مورد نیاز واحدهای صنعتی رویکرد خود را مثبت تر از پیش کنند و به نوعی تولید را بخشی از کار خود قلمداد کنند و در ارائه تسهیلات آن هم با سود ۱۸ درصدی به واحدهای موفق و استراتژیک که باعث قطع وابستگی کشور می شوند، سخت گیری نکنند.

رونق تولید استراتژی کلان کشور است

وزیر صمت تاکید کرد: رونق تولید امروز استراتژی کلان و اصلی کشور است و مقام معظم رهبری بر این نکته همواره تاکید دارند که همه دستگاه ها باید روی مسئله تولید متمرکز شوند که البته اولویت نخست هم در این راستا حفظ تولید و واحدهای صنعتی موجود است.

وی افزود: هم اکنون تامین نقدینگی و سرمایه در گردش واحدها وابسته به بانک هاست، فارغ از پایین بودن سهم تخصیصی، حداقل انتظار بهبود عملکرد در شرایط فعلی را داریم که باید محقق شود.

تفویض اختیارات وزارت صمت به استان ها

رحمانی عنوان کرد: در چارچوب وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت بخش زیادی از اختیارات به خود استان ها واگذار شده است و می طلبد از ظرفیت های موجود بهره برداری بهتری شود و بسیاری از مسائل در خود استان ها حل و فصل شوند.

وی گفت: همسو با بسیاری از کارگروه های ملی، در قالب ستاد های استانی، امکان لازم را برای سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های لازم در حوزه تولید و تجارت برای مسئولان استانی فرآهم شده که از جمله آن می توان به تشکیل ستادهای تسهیل و رفع موانع تولید، توسعه صادرات غیر نفتی، تنظیم بازار و…، اشاره کرد.