گفتارنامه: بر اساس شنیده ها به زودی هر آنچه در شبکه نمایش خانگی رخ خواهد داد در انحصار سازمان صداوسیما قرار میگیرد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی کشور رسما نظارت بر تولید و ساخت و البته پخش محصولات شبکه نمایش خانگی را واگذار خواهند کرد.
در صورت تحقق این امر، وزارت فرهنگ و ارشاد چه پاسخی برای اصحاب سینما و البته جامعه خواهد داشت؟
صداوسیما که در زمینه تولیدات خود فرسنگ ها با نیازها و فرهنگ عمومی حاکم بر جامعه فاصله دارد حالا پای خود را از گلیم اش درازتر کرده و به دنبال انحصار تولید و نظارت بر شبکه نمایش خانگی است.
بدیهی است در صورت تحقق این موضوع، سریال های فعلی شبکه نمایش خانگی از نگاه صداوسیما مصداق تولیداتی است که منجر به فروپاشی فرهنگ خانواده و بی بندوباری شده، بنابراین به صورت کلی مخالف این دست سریال ها خواهد شد.
پیش بینی می شود سریال های شبکه نمایش خا نگی نیز همچون سریال ها و دیگر تولیدات صداوسیما استعداد فوق العاده ای در دفع مخاطب پیدا کنند.
این که صداوسیما همچنان نتوانسته و یا نخواسته خود را با نیازهای مردم تطبیق دهد و در مسیر معکوس حرکت می کند، از دلایل ویژه استقبال گسترده نسبت به شبکه های فارسی زبان ماهواره به شمار می آید.
بیشتر بخوانید:
ا انتقال اختیار صدور مجوز سریالهای توزیع شده در وی او دیها یا همان ویدیوکلوبهای اینترنتی از وزارت فرهنگ و ارشاد به سازمان سینمایی، عملاً اختیار صدور مجوز برای سریالهای تولیدی در شبکه نمایش خانگی از این وزارتخانه سلب شده و به صداوسیما منتقل خواهد شد؛ اتفاقی که تاکنون از سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسکوت گذاشته شده است.
بهمن حبشی، مدیر کل دفتر نظارت بر تولید فیلم به تازگی با اعلام اینکه صدور مجوز تولید سریال های نمایش خانگی تا اطلاع ثانوی متوقف شده است، گفت: «تعداد مجوزهای صادره و سریالهای در حال تولید و آماده توزیع برای نمایش خانگی، بیشتر از نیاز و ظرفیت بازار است و تا نمایش چند سریال آماده توزیع و ایجاد تعادل میان زنجیره صدور مجوز تا توزیع، لازم است چند ماهی از صدور مجوز جدید خودداری شود.»
حبشی تاکید کرد: «در غیر این صورت، با پدیده جدیدی به نام سریال سوزی مواجه خواهیم شد؛ مانند مشکلاتی که در افزایش تولید فیلمهای سینمایی ایجاد و به فیلم سوزی و سرمایه سوزی منجر میشود و گریبان نمایش خانگی را نیز خواهد گرفت»؛ اظهارنظری که شائبه برانگیز بود، چون تاکنون سابقه نداشت سازمان صداوسیما به عنوان مداخلهگر برای تنظیم بازار شبکه نمایش خانگی وارد عمل شود و برخی این سیاست را در راستای حمایت از برخی سریالهایی قلمداد کردند که قرار است عرضه شود اما ظاهراً اتفاق مهمتری در جریان است.