اروپا می‌تواند تنش ایران و آمریکا را مدیریت کند؟
اروپا می‌تواند تنش ایران و آمریکا را مدیریت کند؟
اروپا نگران از ترور دکتر فخری‌زاده و متعاقب آن افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا تا پایان دولت ترامپ است و از این جهت می‌خواهد کنترل اوضاع را به دست گرفته و به نوعی میدان‌داری کند.


‌‌‌‌‌گفتارنامه: اعضای ارشد شورای روابط خارجی اروپایی با صدور بیانیه مشترکی از دولت‌های اروپایی خواستند تا با همکاری یکدیگر زمینه بازگشت دولت جو بایدن به برجام را فراهم کنند. در این بیانیه آمده است:
‌‌‌‌‌‌‌کاهش فوری تنش‌ها میان ایران و ایالات متحده برای ثبات خاورمیانه و احیای تعاملات دیپلماتیک در خصوص طیف گسترده‌ای از مسائل حیاتی است. این در حالی است که احتمالا دوره باقی‌مانده ترامپ بر مسند قدرت با اقداماتی که کار را برای بازگشت بایدن به برجام دشوار می‌کند، پر فراز و نشیب خواهد بود. گزارش‌های اخیر بیانگر افزایش خطر تنش‌های نظامی میان ایران و ایالات متحده است و دولت بایدن ممکن است درحالی سکان قدرت را به دست بگیرد که با تنش‌های تازه‌ای روبه رو باشد.
‌‌‌‌
به نظر می‌رسد اروپا نگران از ترور دکتر فخری‌زاده و متعاقب آن افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا تا پایان دولت ترامپ است و از این جهت می‌خواهد کنترل اوضاع را به دست گرفته و به نوعی میدان‌داری کند تا فضای تنش‌آمیز به وجود آمده را مدیریت نماید.
‌‌‌‌
این‌که در این مسیر اروپا چقدر بتواند موفق باشد به طور ویژه به فضای داخلی ایران و اراده نهادهای عالی نظام بازمی‌گردد.
‌‌‌‌
طیف رادیکال جناح راست و پارلمان ایران فضای سیاسی را شدیدا تند کرده و حتی در حال تصمیم‌سازی برای حاکمیت جهت خروج از پروتکل الحاقی می‌باشند‌‌ طرحی که در مجلس تصویب شد اما بعید است به مرحله اجرا برسد. این را نمایندگان مجلس هم می‌دانند.
‌‌‌‌
اما نمایندگان و راست‌گرایان رادیکال دنبال این هستند که هم دولت را مقصر عدم اجرای مصوبه مجلس معرفی کنند و هم دولت را به مرگ بگیرند تا به تب راضی شود.
‌‌‌‌
در واقع اگر دولت خروج از پروتکل الحاقی را اجرا نکرد، هرگز نتواند یا اجازه ندهند که مذاکره با آمریکا را نیز اجرایی کند.