سلام ای غروب غریبانه دل، سلام ای طلوع سحرگاه رفتن، سلام ای غم لحظه‌های جدایی… پس از دو سال از لحظه‌های غم‌بار و آن تشییع قریب به شش میلیونی مردم؛ هنوز هم باورم نمی‌شود که مرحوم آقای هاشمی از میان ما و مردم رفته است، هرچند شرایط آشفته پس از سحرگاه رفتن او تاکنون؛ آن‌هم […]

سلام ای غروب غریبانه دل، سلام ای طلوع سحرگاه رفتن، سلام ای غم لحظه‌های جدایی…

پس از دو سال از لحظه‌های غم‌بار و آن تشییع قریب به شش میلیونی مردم؛ هنوز هم باورم نمی‌شود که مرحوم آقای هاشمی از میان ما و مردم رفته است، هرچند شرایط آشفته پس از سحرگاه رفتن او تاکنون؛ آن‌هم به عنوان اینکه قوه عاقله نظام محسوب می‌شد نشان‌دهنده سکته در نوع اداره کشور و ضعف تدبیر است.

او حدود هفتاد سال عمر سیاسی اثرگذار و مستمری در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران داشت و از چهارده سالگی در خدمت امام خمینی (ره)بود و شاگرد خدوم و برجسته مکتب فکری آن یار سفرکرده بود. با مبارزه طاقت‌فرسا و تحمل شکنجه‌های ساواک شاه برای پیروزی مردم بر طاغوت تلاش کرد و تنها کسی بود که ریاست مجلس و تنها مرکز قانون‌گذاری کشور از نظر قانون اساسی را بر عهده گرفت و اثربخشی تعیین‌کننده‌ای در فرماندهی دفاع مقدس، پیروزی سیاسی بر صدام، بازسازی مناطق جنگ‌زده و توسعه زیر‌ساخت‌های کشور در دوران ریاست‌جمهوری خود داشت.

تفکر و اندیشه‌های توسعه‌گرایانه‌اش در اتاق فکر نظام (مجمع تشخیص مصلحت) ادامه یافت و بسیاری از موارد حل معضلات و تعیین سیاست کلی کشور با پیشنهاد او توسط رهبر معظم انقلاب تایید و ابلاغ شد و نشان داد مشاوری امین برای امام و رهبری است.
در دوربرگردان بین قدرت و مردم؛ تکیه‌گاهش مردم بود، به طوری که از همین منظر حاضر می‌شد جان و آبرویش را خرج مردم‌سالاری دینی بکند و کاندیداشدن‌های مکررش که آخرینش انتخابات خبرگان رهبری با رای بسیار بالا بود، بهترین دلیل بر این واقعیت است.
او ترسی از تخریب و توهین از عوامل افراط جناح‌های سیاسی راست و چپ نداشت و مظلومیت‌ او فراتر از مظلومیت مرحوم شهید بهشتی به پیش رفت و به دلیل صبر و صلابتی که داشت مظلوم مقتدر و محبوب ملت شناخته شد.
مقطع رد صلاحیت او در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ و نحوه واکنش او به رخداد یادشده اعتدال و از خود گذشتگی وی را به قلب‌های مردم و نخبگان دلسوز ملت سرایت داد و باعث پیروزی دکتر روحانی کاندیدای مورد تایید او شد.

مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی پشتیبان اقتصاد ترکیبی و اصل ۴۴ قانون اساسی بود و با پشتکاراو سیاست‌های کلی اصل۴۴ و اقتصاد مقاومتی در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید.
حال که جنگ اقتصادی دشمن به ویژه آمریکا و ترامپ علیه ما تشدید شده و سال سختی در پیش روی ملت است، فقدان آقای هاشمی و خسارت‌بار بودن آن، ملموس و غیرقابل انکار بوده و خواهد بود.

چرا پس از گذشت دو سال از مرگ جانسوز آقای هاشمی هنوز هم این عزیز سفر کرده در نوک پیکان حمله‌های تند و تخریب قرار دارد؟ باید بگویم تخریب‌گران ایشان اقلیتی از عوامل افراط هستند که مشی فکری و مردم‌سالاری موردنظر او را قبول ندارند و حیات سیاسی خود را با شعار مرگ بر بزرگان و اهانت بر آنها از جمله آقای هاشمی دنبال کرده‌اند و اینکه با گذشت دو سال از مرگ این بزرگوار شعار مرگ بر ایشان را تکرار کردند؛ باید عرض کنم که این اتفاق گویای زنده بودن تفکر و اثرگذاری ایده‌ها و اندیشه و افکار این چهره مانا و ماندگار در انقلاب و فرآیندهای مثبت و مصلحانه آن است.